Евродепутатът Ангел Джамбазки обсъди с жителите на Кюстендил борбата с двойните стандарти в ЕС

04. 06. 2018

Българският представител в Европейския парламент от групата на Европейските консерватори и реформисти (ЕКР), Ангел Джамбазки се срещна с жителите на Кюстендил и областта. Темата на разговор бе "Българският национален интерес и борбата с двойните стандарти в ЕС. Позицията на ЕКР".

 

„Започнали сме тази кампания, за да се противопоставим на двойните стандарти в отношението към българските работници в ЕС, двойния стандарт в храните, двойният стандарт по отношение на законодателството. Утре например има гласуване в Комисията по транспорт в ЕП на спорният пакет мобилност. Той засяга доходите на повече от 150 000 български семейства пряко свързани с транспорта. Тази сфера е трета в бюджета на българската икономика след енергетиката и туризма. На тези срещи, които организираме искаме да чуем хората по тези теми за двойните стандарти, а и да им обясним какви са нашите действия по темата. На първо място сме предприели всички политически действия, които могат да бъдат направени в рамките на ЕС. Ако това не свърши работа, ако гласуването е против българските национални интереси имам уверение от Народно събрание, че ние ще предприемем ответните мерки. Ако например те ни казват, че българските предприемачи не могат да работят в Западна Европа, тогава ние ще кажем, че западните магазини да работят в България. Ако западните магазини продават в България, то тогава те ще трябва да плащат заплати, които плащат в техните магазини да речем във Франция”, заяви евродепутатът Ангел Джамбазки.
Според него изравняването на европейския пазар може да се случи, когато ни оставят свободно да работим, когато българските предприемачи да работят добре. Българската икономика според Джамбазки се издържа главно от българите, които работят в Западна Европа.
„Ако кампанията не даде своя резултат ние имаме готовност дори да блокираме с камиони Брюксел”, допълни Джамбазки.